Tam Ekran Oyun Kaydetme Programı Xsplit Gamecaster

Arkadaşlar çoğu zaman tam ekranda oyun oynarken ekran görüntüsünü kaydetmek bir sorun olagelmiştir. Ya oyunu pencereli modda oynamak zorunda kalmışızdır. Ya da Unity web Player kullanan oyunlarda küçük ekrada oynamış ve oyunda başarısız olmuşuzdur. Ama bu sorunun artık bir çözümü var. O da Xsplit Gamecaster programı.

Gerçekten Xsplit Gamecaster Oyunları Tam  Ekranda Oynarken kaydedebiliyor mu?

Evet kaydedebiliyor. Ve ben bizzat bunu denedim. Hatta tamekranda kaydettiğim bir videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.




Gerçekten Xsplit Gamecaster Ücretsiz Bir Program mı?

Evet bu programı ücretsiz olarak indirip kurabilir, oyunu tam ekran oynarken ekran görüntüsünü kaydedebilirsiniz. Ve bu tamamen ücretsiz. Fakat programın bazı özellikileri ücretli. Yani bu program bir shareware. Ama merak etmeyin yukarıda gördüğünüz videoyu ücretsiz olarak kaydettim ve hatta programı kullanarak youtube.com a prgoam üzerinden kayettim. Bu arada watermark hd çözünürlük kullanma durumunda koyuluyor eğer 480p kalitede kayıt yaparsanız watermark koymayabilirsiniz. Ama bence watermark çok rahatsız edici değil ve ben görüntünün Hd olması daha önemli.

Programı nasıl indirip kurabilirim?

Xsplit Gamecaster programını kurmak için https://www.xsplit.com/download adresine girip register a basaark kayıt olmanız gerkiyor. Burada kullanacağınız posta adresi önemli çünkü programın kurulum dosyasına ait bağlantıyı verdiğimiz e-posta adresine gönderiyor.

Programın kurulumu

E-posta adresinize gelen bağlantıya tıklyaıp programın kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirip kurun. Bu esnada size bir donanım eklemek istediğini söylediğinde izin vermelesiniz sanırım bu sayde tam ekranda video kayıt yapabiliyor. ARdından programı ilk defa çalıştırdığınızda size giriş yapma ekranı geliyor. Bu ekranda üye olurken kullandığınıze-posta adresi ve şifreyi girmeniz gerekiyor.

Karşılama Ekranı

Programın karşılama ekranında programı nasıl kullanacağınız tarif edilmekte. Basitçe bize söyledikleri şunlar.
  1. Oyunuzu açın
  2. Ctrl+Tab a basarak oyun içi kayıt menğsğnğ ortaya çıkartın
  3. Record a basark kaydı başlatın.
Aşağıda Karşılama Ekranını görebilirsiniz.
Tam ekran oyun ekran görüntüsü kaydetme programı:Xsplit Screencaster
Karşılama Ekranı

Kaydettiğiniz Videoyu Görüntüleme

Kaydettiğiniz videoları recordings sekmesinin altında bulacaksınız. Videonun üzerinde çift tıkladığınızda varsayılan video oynatma programınızla videonuzu görüntüleyebilirsiniz. Peki kaydettiğiniz videoları direkt olarak yutube.com a yüklemeye ne dersiniz? Okumya devam edin o halde.

Kaydettiğiniz Videoları Youtube'a Direk Yükleme

Evet bu mümkün. Bunun için öncelikle Accounts sekmesine girin. Orada Youtube simgesinin hemen yanında Authorize to upload videos ya da ona benzer bişey yazacak o bölüme tıklayın ve youtube hesabınıza (gmail.com hesabınızla) giriş yapın. Sizden youtube izin isteyecek  bu izni verin. Şimdi gelelim yükleyeceğimiz videoları seçmeye. Recordings seçmesinde kaydettiğimiz videoları bulabiliriz. Youtube a yüklemek isteidğimiz videoyu seçip sağ alt köşede bulunan youtube simgesine tıklayın. Ardındna videonuzun adını, açıklamalarını ve etiketlerini ekleyin, videoyu herkesin izleyebilnmesi için Privacy seçeneğini public seçmeli videonuzun bir siteye gömülü olarka eklenebilmesi için embedin işaretli olmasını unutmayın. Sonra Upload Now düğmesine basın. Ta ta işte videonuz yükleniyor.

Teşekkürler Xsplit Gamecaster

Çünkü bildiğimiz ekran kaydetme programlarıyla işimiz gerçekten çok zordu. İŞimizi kolaylaştrdığı için bu programın üreticilerine teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder